Välkommen till oss

 Friskvård och rehab för våra sällskapsdjur sen 2013 

När ni kommer till simmet så går ni till källarplan. Där har vi två lokaler. Man väntar på sin tur i högra lokalen. Den har grön filtmatta. Där finns tidningar och toalett. Där hämtas du när det är eran tur. Hunden lånar flytväst. Vi håller med schampo och torkar hunden så gott det går efter simpasset. Vi brukar vilja vänja alla hundar vid fönen, det är de mest effektiva sättet att få bort vattnet. Höst/vinter är det bra med ett täcke efteråt. Vi rek generellt inte att man är med hunden i poolen. Det är endast vid specifika fall, ex valp eller svår rehab. Vissa väldigt stora hundar kan också vara enklare att hantera inifrån poolen.  Vi simmar alltid hunden i linor. Det är det mest pedagogiska sättet att få hunden att förstå att poolens väggar är endast en ram, dom är inte till för att klättra på eller försöka ta sig ut genom, utan i vattnet jobbar vi. 

Tillåts hundarna att klättra på väggar så kan det bidra till mycket onödig stress. Dessutom riskeras poolen att gå sönder.  Om hunden tycker det är roligt att simma, är det en bonus, det är inte avgörande för hur bra eller effektiv simträningen är. 

Vid ditt första besök får du alltid en genomgång innan vi startar.  Vi rekommenderar ett prova på kort till alla nya (friska) hundar, så hunden får en chans att lära sig rutinerna. Det är varken fördelaktigt eller schysst mot en ny hund att bara simma en gång. Boka gärna samtliga tillfällen på en gång, med 7-14 dgr emellan. 

Information om bokning

 Vi är handikappvänliga. Precis utanför finns två handikapp parkeringar. Vi har också hiss ner till våra lokaler, om du eller din hund har svårt att gå i trapp.