Vi erbjuder er

Simträning i tempererad pool

Både som friskvård och rehab

Våran pool håller ungefär 25 grader varmt. Ibland höjer vi lite till på vintern. Vi renar med klor. Det är de effektivaste för att hålla vattnet rent och fräscht, och för att hålla väggar och rör fri från algbildning. Vi har tidigare testat både aktivt syre och salt, men de kan tyvärr inte mäta sig med klor, och det är av största vikt att vattnet är fritt från bakterier. Vi använder sandfilter men inte med sand som man brukar, utan vi har glas, som renar ännu bättre! Lite sand på botten från era hundar, de får vi däremot stå ut med.. :)

Vibb & laser

Som en helkroppsmassage!

Vi har jobbat med laser sen 2012 och den gör en aldrig besviken. Den är ett bra komplement till friskvården och vardagen, och i en rehab särskilt effektiv på artroser. Med en vibbplatta jobbar vi med olika frekvenser för att starta blodcirkulation, släppa på spända muskler & lindra värk.

 
Kurser, butik, kloklipp & bad

Omsorgsfullt utvalt

Våran kursverksamhet kom till 2016 och startade med balansboll. Därefter har den växt med ffa nosework och viltspår. Vi har en noga utvald mindre butik, erbjuder kloklipp och schamponering med lätt fön. Allt bokas i vårat smidiga online system. 

Belastningsåg

Den smarta vågen

På två ställen i Norrbotten kan du mäta din hunds belastning/ben med hjälp av denna vågen. Det är hos oss och lapplands djurklinik i boden. Den är ett bra verktyg i många rehab fall men också bra som en check up emellanåt på till synes frisk hund. 
Vi har också en vanlig veterinärvåg för att följa upp viktresor. 

Friskvård

Friskvård är så väldigt kul och kan med lite planering bli en del av varje hundägares vardag! Inom friskvården jobbar vi förebyggande, och det är egentligen inte förräns efter en viss tid man kan utvärdera vad det betytt för individen- ex hur hållbar var den tävlingshunden? Då det inte är lika synliga resultat som i en rehab är det också de svåraste att motivera för en djurägare.

Friskvårdens grundstenar
  • Fysisk motion
  • Mental stimulans
  • Foder
  • Allmän omvårdnad

Medicinsk rehabilitering

Hos oss sker rehab i samråd med veterinär, ortoped och sjukgymnast. En rehab syftar till att hunden har en behandlingsplan, där vi försöker hitta ett optimalt sätt för träning och återhämtning som framöver ska ge så mycket livskvalitet som möjligt tillbaka till hunden. Alla diagnoser har olika mål. Vid svåra förändringar, eller stora operationer, kanske vårat mål är att kunna minska smärtstillande medicinering, medans hos en annan är målet att bli 100% aktiv igen. 

Vanlig rehab hos oss
  • Artros
  • Spondylos
  • HD/ED
  • Patella
  • Korsband

Dusch och fön

Efter sim och bad duschas hundarna av i vårat badkar. Vi håller med schampo. De hundar som är ok med fön blåser vi bort de värsta vattnet på. Helt torr blir dom inte, vi rekommenderar därför ett täcke under höst/vinter att ta på efteråt.