Varför ?

Simträning 

Träning i vatten är mycket skonsam då det inte belastar hundens leder. Därför passar denna typ av träning även överviktiga samt äldre hundar. Till sällskaps hunden blir simningen ett nyttigt alternativ till de dagliga promenaderna. För arbets/service/jakt hunden är det viktigt med bra träning året om som ger god kondition och starka muskler- där är vatten träning oslagbart. Simningen efterliknar hundens gångart "trav", men med ett rörelseomfång som är uppemot 30% större. Vattnet ger ett skonsamt men tungt motstånd och håller igång både muskler och leder. De är fantastiskt! Värdefull hanteringsträning på köpet!

Vibrationsplatta

Utför rörelser på mellan 5-30 Hertz (svängningar per sekund), som sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger leden och musklerna en normal rörelseriktning och belastning. Efterliknar en helkroppsmassage, med främsta syfte att återhämta kroppen och kicka igång blodcirkulationen.

Medicinsk laser

Terapeutisk laser, medicinsk laser, kall-laser, low level laser- kärt barn har många namn! Att behandla med laser är en mycket säker behandlingsform. Ljuset ger cellerna energi och påskyndar därmed läkning. Den ger inte biverkningar, men visst kan man få behandlingsreaktion, detta är ofarligt och håller i sig max 24 timmar. Med hjälp av laser kan man i vissa fall faktiskt sänka en rehabtid med upptill 50%. Låter det magiskt? Ja nästan! Med nästan 40 års forskning i ryggen är det en mycket pålitlig behandlingsform. Vi har jobbat med laser sen 2012 och det är helt fantastiskt!