När en låda med produkter kastar tillbaka en till barnsben

Har ni nån gång känt den där läder doften som liten när man kliver in i en butik? Som liksom etsar sig fast och varje gång man sen känner den blir man glad?
Jag har det. Många ggr. Framför allt i häst butikerna.

Jag är i grund och botten en trogen hästtjej. Min första ponny tog jag över 1995 och har därefter inte varit utan häst mer än 6 månader. Det var 2006. 
Som liten på lektionerna ritades hästar, hästar och hästar, man längtade till skolan var slut, för att sen spendera timmar och åter timmar i stallet. På julen dominerade hästgrejerna önskelistan. Allt från reflex västar, till grimmor, till schabrak. 

Igår kom ett efterlängtat paket till oss. Och när jag slog upp kartongen kom den där väldoftande läder doften, rakt upp i näsan, och jag blev 8 år igen och stod och tittade på träns i en hästbutik. Eller på stockholm horse show. I mitt sinne iaf. 
"På riktigt" packade jag ju upp dessa leksaker. 

Jag skulle inte sälja mer leksaker. Inte täcken, bajspåsar, och "sånt". De är för många som gör det. Vi varken kan eller har lust att konkurrera med dessa stora (opersonliga) kedjor. Men när jag såg dessa så var jag tvungen. 

Dom här leksakerna är gjord på spillbitar från välkända Tärnsjö garveri. Sadelmakarna på garveriet tillverkar en del av världens högklassigaste lädervaror. De är vegetabiliskt garvat skinn från svenska hudar, där det går att spåra varje hud ända tillbaka till gården den kommer från. 

Till dessa leksaker har man alltså valt att tillverka från spillbitar. De gör dom otroligt miljövänliga. De är hårda med dubbla sömmar, och gör dom verkligen tåliga. Men såklart kan en riktigt bra tuggare sätta sönder dom ändå. 
Men för det priset, så kan de vara värt ändå, eller hur?

Jag är lite sugen att testa gravera en, så ni kan köpa med personlig gravyr. Hur fin present/julklapp vore inte det?

I paketet fanns även strimlat, svenskt grisöra, PERFEKT för den lilla hunden, samt koppel från Wolly wolf. Dom är gjorda på återvunna pet flaskor med en superfin hake!

Med vänlig hälsning, Emma

IMG_8543jpg

Bland de finaste under alla åren hos oss!